keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Luettavaa ja puuhaa englanniksi

Sain kysymyksen siitä miten innokas englannin opiskelija voisi kartuttaa kielitaitoaan lisää oppikirjan ulkopuolisella materiaalilla. Ajattelin jakaa vastauksen teidän kaikkien kanssa eli tässä siis vinkkejä miten englantia voisi alku harjoitella lisää kotona:
Esimerkiksi Aku Ankan englanninkieliset taskukirjat ovat hyvää lukemista näin alkutaipaleella. Voi olla, että varsinaiset romaanit ovat vielä liian haastavaa luettavaa englanniksi, mutta jatkossa niihinkin kannattaa rohkeasti tarttua. Monien suosittujen lasten ja nuorten kirjojen alkuperäisteoksethan ovat englanniksi. Suosittelen tutustumaan esimerkiksi Mikkelin kirjaston lasten puolen englanninkieliseen valikoimaan, jos sieltä löytyisi sopivaa luettavaa. Kuvakirjat voisivat olla kielen suhteen hyviä näin alkuun, mutta eivät ehkä jaksa aiheiltaan enää kolmasluokkalaistakaan kiinnostaa.
Kirjakaupoista löytyy myös monia mukavia tehtäväkirjoja englannin opiskeluun. Esimerkiksi Reuhurinne-sarjassa on sekä Englanti että Travel Kit -nimiset tehtäväkirjat. Myös Disneyn Magic English -kirjoihin ja erityisesti Oppi&Ilo-sarjan Got it!- ja Piece of cake -enkkupeleihin sekä englannin puuhakirjoihin kannattaa tutustua.

Kirjakaupoista löytyy lisäksi tosi paljon erilaisia kuvasanakirjoja. Uusin taitaa olla Mauri Kunnakselta, ja vaikutti mielestäni oikein kivalta.


Toivottavasti tästä löytyi vinkkejä myös muille!

Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti